استاندار یزد:

کارفرمایان کارگران را بازوی مشورتی خود قرار دهند

استاندار یزد در نشست «سه‌جانبه گرایی دولت، کارفرمایان و کارگران»، گفت: روز جهانی کارگر فرصت مناسبی برای افزایش همدلی، هم‌زبانی و همراهی این دو قشر است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، «سید محمد میرمحمدی»، 6 اردیبهشت در جلسۀ مشترک نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت که با عنوان نشست «سه‌جانبه دولت، کارفرمایان و کارگران» برگزار شد، روز جهانی کارگر را فرصت مناسبی برای آشنایی با قوانین کارگری و کارفرمایی و نیز افزایش همدلی و هم‌زبانی و همراهی این دو قشر دانست.
استاندار یزد در خصوص تعریف کارگر و کارفرما گفت: کارفرما فردی است که سرمایه به همراه می‌آورد و کار ایجاد می‌کند و پس از اشتغال کارگر، تلاشی مشترک صورت می‌گیرد که نتیجۀ آن «تولید» می‌شود.
میرمحمدی افزود: تولیدات که به فروش برسد، بخشی از آن برای هزینه‌های جاری واحد و پرداخت حقوق صرف می‌شود و اگر سودی هم به همراه داشته باشد که به‌طور طبیعی همین‌گونه است، این سود به کارفرما بازمی‌گردد.
وی گفت: برخی مواقع واحدها دچار مشکل می‌شوند و بازار رقابت ناپذیر می‌شود؛ در اینجا سرمایه‌گذاری انجام‌شده، واحدی شکل‌گرفته، کارگر مشغول به کارشده و محصول تولیدشده است اما چون تولید قابلیت رقابت ندارد، آن واحد با مشکل مواجه می‌شود و در پاسخ به نیازها دچار مشکل می‌شود.
استاندار یزد افزود: در این چرخه‌ اگر هر یک از متصدیان اعم از کارگر یا کارفرما لطمه ببینند، بر دیگری هم تأثیر می‌گذارد.
میرمحمدی گفت: دولت مجری قانون است و علاقه دارد تا جای ممکن به کارگر کمک شود. خوشبختانه در استان رابطه‌ای که وجود دارد به این‌گونه است که کارفرمایان خود را در مسائل کارگری سهیم می‌دانند.
وی ادامه داد: کارفرمایان به صورت‌های مختلف به کارگر توجه می‌کنند اما برخی مواقع با مشکل مواجه می‌شویم که این مشکلات برخی به دلیل مدیریت نادرست و برخی به دلیل عدم برقراری تعادل میان مجموعه‌های مختلف یا استفاده نکردن از ابزارهای نوین است که باید کمک کرد در این زمینه راهکار مناسب ارائه شود.
استاندار یزد در خصوص حمایت از واحدهایی که دچار مشکل شده‌اند، بیان کرد: در برخی موارد احساس شد مشکل به‌گونه‌ای است که می‌توان از طریق تسهیلات آن را حل کرد و استان تسهیلات بانکی به صنایع را پیگیری کرد.
میرمحمدی گفت: دو چیز در واحدهای صنعتی اصل است یکی مواد اولیه و دیگری پرداخت حقوق کارکنان؛ که باید این دو موردتوجه قرار بگیرد و درعین‌حال به منافع کارفرمایان بی‌توجه نشود.
وی در حمایت از جامعۀ کارفرمایی، افزود: ممکن است در مواقعی ادامۀ کار ازنظر اقتصادی به‌صرفه نباشد و کارفرما انگیزه‌ای برای ادامۀ کار نداشته باشد که در صورت تعطیلی، به زیان خود و کارگر عمل می‌شود.
میرمحمدی ادامه داد: از کارفرمایان خواهشمندیم تشکل‌های کارگری را بازوهای مشورتی خود قرار دهند که اگر این‌گونه باشد مسائل زودتر حل می‌شود و تصمیماتی معقولانه‌تری گرفته خواهد شد.
استاندار یزد بابیان اینکه واحدهای صنعتی استان به‌طور صددرصدی پایش شده‌اند، گفت: استان به‌طور جزئی وضعیت صنایع را می‌داند؛ زیرا بررسی شد که راه‌اندازی چه واحدهایی صرفۀ اقتصادی دارد و کدام واحدها غیراقتصادی هستند.
میرمحمدی افزود: جلساتی برگزار شد تا تعیین شود کدام واحدها اقتصادی هستند و تمهیدات برای راه‌اندازی آن واحدها اندیشیده شد.
وی گفت: درخواست می‌کنیم تشکل‌های کارگری برای پیشگیری از تعویق در پرداخت حقوق جلساتی تشکیل و راهکار ارائه دهند.
استاندار یزد در پاسخ به سؤالات نمایندگان جامعۀ کارگری استان، دربارۀ پیشنهاد پس گرفتن قانون کار از مجلس شورای اسلامی، گفت: پیشنهاد دهید تا این موضوع از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دنبال شود و استانداری نیز حمایت می‌کند.
وی در خصوص عمل سلیقه‌ای در قانون، بیان کرد: باید دید این سلیقه بر چه اساس است و آیا دلیل آن عدم صراحت در قانون یا موارد دیگر است که اگر این‌گونه است پیشنهاد می‌شود از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیر شود.
استاندار یزد برنامه‌های آموزشی را برای همۀ اقشار و در همۀ زمینه‌ها ضروری دانست و گفت: کسب مهارت بیشتر هم به کارگر و هم به کارفرما کمک می‌کند و موجب همکاری و تعامل بیشتر این دو با یکدیگر خواهد شد ازاین‌رو خواستاریم مقولۀ آموزش در اولویت این دو جامعه قرار بگیرد.
 

مطالب مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.
افزودن نظرات